Nieuw in ons assortiment – Wijn van Wijnhoeve Middeldorp

Nieuw in ons assortiment – Wijn van Wijnhoeve Middeldorp

Sinds kort verkopen wij in onze Landwinkel wijn van Wijnhoeve Middeldorp, lees hier het verhaal achter de wijnen en welke wijn soorten zij verkopen. Ook is er een leuk artikel te lezen in de AD courant.

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. In Appel (dichtbij Nijkerk)

Het verhaal:
Onze wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor ons klimaat. In totaal hebben we bijna drieduizend ranken aangeplant verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.

Souvignier Gris

Waardig wit van eigen bodem
Zilveren medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020

Deze witte wijn is een cepage. Volledig gemaakt van Souvignier Gris druiven. Deze druif is een kruising van Bronner (wit) en Cabernet Sauvignon (blauw). De Souvignier Gris druiven hebben dan ook een mooie rosé kleur als ze rijp zijn.
Dit is een frisse en stijlvolle witte wijn met tonen van peer en meloen.

Cuvee Vin Blanc
Veelzijdig wit van eigen bodem
Zilveren medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020


Deze Cuvée is een blend gemaakt van de rassen Johanniter, Muscaris en Solaris.
Een fruitige en zeer toegankelijke witte wijn, perfect als aperitief, of als begeleider van een heerlijke zomerse maaltijd.

Cuvee Vin Rose
Frisfruitige rose van eigen bodem
Bronze medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020

Deze Cuvée is een blend gemaakt van de rassen Regent en Cabernet Cantor.

Een frisfruitige rose met aroma’s van aardbei en kers. Perfect om te drinken op een zonnige dag of als begeleider van een heerlijke zomerse maaltijd.

Cabarnet Cantor Barrique
Rood