Het melkveebedrijf

Welkom op ons bedrijf, op deze pagina laten wij u graag kennismaken met ons melkveebedrijf. Naast onze Landwinkel en Schenkerij hebben wij ook een melkveebedrijf met 90 melk en kalfkoeien van het ras Holstein-Friesian. Daarbij hebben wij 35 stuks jongvee, 600 vleesvarkens en vier Friese paarden. Voor de hobby hebben wij nog stamboek zwartbles schapen en een koppeltje Barneveldse kippen.

Het Melkveebedrijf ligt aan de Zevenhuizerstraat 273. Sinds 1959 is het bedrijf in de familie en vandaag de dag draait de derde generatie al volop mee in het bedrijf. De familie is in 1959 begonnen met 7 hectare grasland, 10 koeien en 100 vlees varkens. Het bedrijf is in deze 50 jaren gegroeid naar een modern bedrijf met 35 hectare grasland.
De koeien worden minimaal 120 dagen per jaar gemiddeld 6 uur per dag geweid. Dit vinden wij niet alleen een mooi gezicht maar draagt ook bij aan het welzijn en gezondheid van de koeien. Het jongvee wordt vanaf 6 maanden extern opgefokt en komt 2 maanden voor het afkalven weer thuis.
Verder doen wij ook aan weidevogel beheer, dit betekent dat de nesten van de vogels worden beschermd tegen het weiden van de koeien of tegen andere vogels.

Boek een rondleiding

Melkkoeien & jongvee

Op ons bedrijf melken we gemiddeld per jaar 90 melkkoeien en hebben wij 25 stuks jongvee.

Lees meer

Duurzaamheid

Wij leggen u graag uit hoe wij proberen zo goed mogelijk mee te werken aan een beter milieu.

Lees meer

Onze toekomst

Bent u benieuwd hoe wij naar de toekomst kijken en wat onze ambitie is, lees dan verder.

Lees meer

Vragen met betrekking tot het melkveebedrijf De Kastanjeboom?
Neem dan contact op met Monique van Middelaar

06-10025696
staldekastanjeboom@gmail.com

mail ons