Scoontjes-room van de Kastanjeboom
Scoontjes-room®, Dutch clotted cream uit Arkemheen-Eemland

Hoe het begon:

Voor onze high tea’s gebruikten wij de clotted cream uit Engeland. Omdat deze geïmporteerd wordt vanuit Engeland en wij zelf een melkveebedrijf (De Kastanjeboom) hebben, bedachten wij; dit moeten wij zelf gaan bereiden! Vervolgens heeft Marijke een innovatiecursus van zuivelbereiders gevolgd. In Ierland heeft Marijke extra kennis opgedaan bij een boerderijzuivelverwerker.

Deze unieke zuiveldelicatesse Scoontjes-room, is ambachtelijk bereid van de melk van onze koeien. Wij zijn de eerste in Nederland met het verwerken van de melk naar clotted cream. Scoontjes-room is verse room van koemelk en heeft verder geen toevoegingen! De room heeft een zuivere en een romige smaak. De textuur van de Scoontjes-room kan verschillen. Dat kan te maken hebben met winter/zomervoer die wij de koeien geven. Maar de smaak blijft!

Scoontjes-room is lekker op een scone, appeltaart of als topping met verse aardbeien zoals bij Wimbledon!
Wij verkopen onze eigen scoontjes- mix, u kunt dan thuis zelf scones te bakken.

Scroll naar beneden voor het bereiden van een scone met Scoontjes-room.
Ook zo nieuwsgierig naar dit product?
Bestel het via de webwinkel of kom langs in onze Landwinkel!

                                                                                                                                                                             
Ga naar onze webwinkel
Zo eet je een scone zoals de Engelsen het bedoelen

Deze verse zuiveldelicatesse is heerlijk te gebruiken met een scone voor bij een high tea, cream tea of gewoon bij een kopje thee.

1. Breek de scone gewoon door de helft, u hoeft niet te snijden!

2. Smeer de scone (beide helften) eerst met een dun laagje jam.
Traditioneel wordt de scone gegeten met aardbeien jam.

3. Eindig met een rijke topping Scoontjes-room.

Scoontjesroom De Kastanjeboom

4. Geniet met kleine hapjes van onze scone met Scoontjes-room!