Syrische kaas uit Leusden

Syrische kaas uit Leusden

Onlangs in de krant (3-3-2021) het verhaal van de familie Aswad  (Aleppo) en melkveebedrijf van  Sophie en Ramon van Roomen uit Leusden.
Syrische kaas van de melk uit Leusden. Sinds 2018 hebben wij de Syrische kaas al in het schap liggen.

Het verhaal:
Syrische kaas van Leusdense melk

De familie Aswad ontvluchtte in 2016 haar totaal verwoeste woonplaats Aleppo in Syrië en streek neer in Leusden. Met hulp van melkveehouder Ramon van Roomen uit Leusden maken de familieleden nu hun zelfgemaakte kaas.

In de schuur van boer Van Roomen in het buitengebied van Leusden bevindt zich nu de kaasmakerij van de familie Aswad en Van Roomen.  In een enorme metalenbak kunnen vader Nidal en de zonen Mazen en Ahmad maximaal 400 kilo kaas produceren. De kaas is heel populair in Syrië. Je kunt de kaas koud eten, fritureren, bakken of gebruiken als vleesvervanger. 

Kijk op de website voor recepten https://shahbaa.nl/recepten

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Privacyverklaring