Syrische kaas uit Leusden

Syrische kaas uit Leusden

Onlangs in de krant (3-3-2021) het verhaal van de familie Aswad  (Aleppo) en melkveebedrijf van  Sophie en Ramon van Roomen uit Leusden.
Syrische kaas van de melk uit Leusden. Sinds 2018 hebben wij de Syrische kaas al in het schap liggen.

Het verhaal:
Syrische kaas van Leusdense melk

De familie Aswad ontvluchtte in 2016 haar totaal verwoeste woonplaats Aleppo in Syrië en streek neer in Leusden. Met hulp van melkveehouder Ramon van Roomen uit Leusden maken de familieleden nu hun zelfgemaakte kaas.

In de schuur van boer Van Roomen in het buitengebied van Leusden bevindt zich nu de kaasmakerij van de familie Aswad en Van Roomen.  In een enorme metalenbak kunnen vader Nidal en de zonen Mazen en Ahmad maximaal 400 kilo kaas produceren. De kaas is heel populair in Syrië. Je kunt de kaas koud eten, fritureren, bakken of gebruiken als vleesvervanger. 

Kijk op de website voor recepten https://shahbaa.nl/recepten

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *