Appel Elstar

2,25

Elstar – nieuwe oogst – Landwinkel de Woerdt

Categorie: Product ID: 6060

Beschrijving

De teelt van De Woerdt Fruit is zoveel mogelijk milieuvriendelijk. Door het uitzetten van nuttige insecten en het realiseren van de juiste randvoorwaarden werken we aan een natuurlijk evenwicht.In de boomgaard zien we volop nuttige insecten zoals de gaasvlieg, lieveheersbeestje, oorworm, roofmijt, bijen en sluipwesp. Bijen en zweefvliegen dragen bij aan de bestuiving in het voorjaar en de lieveheersbeestjes houden de luizen onder controle.

Sinds 2002 is De Woerdt GlobalG.A.P. gecertificeerd. GlobalG.A.P. betekent Global Good Agricultural Practice en is een systeem om voedselveilig produceren te controleren door de registratie van alle handelingen en herkomst van alle hulpstoffen. Hiermee kan alles wat betrekking heeft op het produceren van voedsel, te toetsen aan veiligheid en de wettelijke eisen. Met GlobalG.A.P. is precies te herleiden waar ons voedsel vandaan komt, hoe het groeit en hoe het geproduceerd is. Iedereen die GlobalG.A.P. gecertificeerd is wordt regelmatig gecontroleerd.

Planetproof

De Woerdt is voor de teelt van appels en peren PlanetProof gecertificeerd. Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst (Proof) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor beter is voor natuur, milieu, klimaat en dier. Met het keurmerk werken boeren, tuinders en andere bedrijven toe naar een productie die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. We zetten steeds verdere stappen om de aarde minder te belasten. Hoe? Bijvoorbeeld door meer de natuur in te zetten op het landbouwbedrijf, gescheiden afval te verwerken en te recyclen. Een voorbeeld van meer natuur in de boomgaard is het gebruik van witte klei in de bestrijding van de perenbladvlo. De vlo is een bedreiging voor de bloesemknoppen en daarmee voor de oogst. Om de bomen onaantrekkelijk te maken voor de vlo worden de ze bespoten met klei die na verloop van tijd door de regen weer weggespoeld wordt. De eisen voor On the way to PlanetProof worden ieder jaar herzien en waar mogelijk aangescherpt. Lees meer op www.planetproof.eu