Landwinkel De Kastanjeboom

geschiedenis van De Kastanjeboom

De initiatiefneemster en gastvrouw van de Schenkerij is Marijke, enkele jaren geleden begon het bij haar al te kriebelen tijdens de fietsvierdaagse in Drenthe. Daar tref je geregeld een gezellige boerenterras onderweg aan. De gezellige, ontspannen en gemoedelijke sfeer wilde Marijke ook bieden aan de passanten in het polderlandschap in het buitengebied van het voormalig vissersdorpje Bunschoten-Spakenburg.In 2003 werd een begin gemaakt om haar ideeën eindelijk uit te werken.

De garage werd stukje bij beetje omgebouwd tot een gezellige schenkerij met een fijn terras. In juni 2005 was het zover, de Schenkerij werd officieel geopend door de heer Wim Huijgen, wethouder te Bunschoten en mevrouw Loes van Ruijven, voorzitter van ‘Vrienden van het platteland’.

Sinds juni 2005, kunt u kennis maken met onze Schenkerij "De Kastanjeboom". De Schenkerij leent zich uitstekend voor een gezellig samen zijn met een authentiek tintje. Tijdens een fietstocht of wandeling kunt u prima uitrusten op ons ruime boerenterras op een van onze robuuste picknicktafels. Het terras is voor een gedeelte overdekt. Daarnaast kunt u ook gezellig binnenzitten bij de kachel. “De Kastanjeboom” biedt ruimte om te genieten van het boerenland op het terras of actief en creatief te ontspannen.

Geleidelijk aan werd in de Schenkerij een boerderijwinkel geïntegreerd. Hier verkopen wij diverse streekproducten uit alle windstreken- en verse zuivelproducten. Wij zijn lid van de Landwinkel coöperatie (mei 2006), voorheen o.a. de Valleilandwinkel.