Landwinkel De Kastanjeboom

Scoontjes-room van de kastanjeboom

Wij maken met veel plezier en zorg elke week onze Scoontjes-room. Het is een bewerkelijk product, en in beperkte oplage. Wil je zeker zijn van een pot heerlijke Scoontjes-room, dutch Clotted Cream.

Zeker zijn van een potje Scoontjes-room, bestel ze het optijd! 

Bestel het via bestel@dekastanjeboom.nl:

Het toesturen van de scoontjes-room (gekoeld) via de koerier is mogelijk. De verzendkosten worden dan extra in rekening

gebracht. U dient vooraf het bedrag te voldoen, zodra er contact is geweest.

Onze Scoontjes-room is oa verkijgbaar via;

Het Lokaal, Amersfoort

amersfoort nu 24 september 2014

landleven artikel scoontjesroom augustus 2016

Voor onze High tea’s, maar dan op z’n janboerenfluitjes, gebruikten wij de Engelse clotted cream. Omdat deze delicatesse geïmporteerd wordt uit Engeland en wij zelf een melkveebedrijf (De Kastanjeboom) hebben, dachten wij, dit moeten wij zelf gaan bereiden! Sinds 2012 maken we, na een lange periode van uittesten Scoontjes-room.

De Nederlandse clotted cream, Scoontjes-room, is ambachtelijk bereid van de melk van onze koeien die grazen bij onze boerderij. Het is een koelvers product en vanaf bereidingsdatum 3 weken in de koeling houdbaar. Onze koeien gaan vanaf de lente naar buiten en voldoen aan "weidegang" predikaat.

Sinds juni 2015 is Scoontjes-room®, Erkend Streekproduct. logo erkend streekproduct


creamtea scoontjes roommariijke en yvonne scoontjes room en scoontjes mix

De boerderij is gelegen in het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Net buiten het voormalig vissersdorp Bunschoten-Spakenburg.

Deze heerlijke verse zuiveldelicatesse is te gebruiken met scones voor bij een High Tea, Cream Tea of gewoon lekker bij de Hollandse thee. Bekend van de Engelse Clotted cream of uit Oost Europa; Kaymak Dolum.

Snijd, of breek liever,  de scone open en besmeer het met een dun laagje jam en maak het af met een rijke topping Scoontjes-room…. Mmmm! Geniet met kleine hapjes.

De  Engelse regels voor HET  cream tea moment.

1. Breek je scone door de helft. Niet snijden!

2. Smeer de scone (een helft) eerst met  jam en eindig met een flinke klodder Scoontjes-room op de scone.

3. Traditioneel, zou je de aardbeienjam moete kiezen, maar wij gebruiken de bosbessenjam, bosvruchtenjam of de bramenjam 

 

4. Gebruik nooit slagroom (of met mascrapone) voor het cream tea moment, dit is absoluut niet gebruikelijk/gepast! Niet zoals de Engelse het hebben bedoeld.

5. Geniet van deze klassieke "cream tea" in een goed en gezellig gezelschap samen met vrienden en familie.


Ook te gebruiken voor desserts en sausjes.


Probeer een een scoontjes room aardbei sandwich...! Smeer de verse scoontjes-room op een witte boterham en beleg deze met verse Hollandse aardbeien.. mmmm lekker!


Op kamertemperatuur serveren. Maar koel bewaren in de koeling 7º graden. Na opening beperkt houdbaar

Verkrijgbaar in sierlijke glazen pot 200 ml/190 gr..

Wij adivseren u scoontjes room van te voren te reserveren.

Het is een ambachtelijk product, en door verschil in melk van (wintervoer of zomervoer) kan het zijn dat de diktes van de Scoontjes-room verschillen. Het mooiste is dat het smeerbaar/lobbig is, maar mocht de Scoontjes-room iets dikker zijn, dan smaakt deze nog prima!

De smaak blijft overigens hetzelfde.

Mocht u toch nog vragen hebben over de Scoontjes-room, neem gerust contact met ons op via info@dekastanjeboom.nl.

Historie

Sinds 2012 verkopen wij onze Scoontjes-room. Dit nadat Marijke de innovatiecursus zuivelbereiders heeft gevolgd en bedrijfsbezoeken heeft gebracht oa in Ierland bij een boerderijzuivelverwerker.

Vaak wordt in de Nederlandse horeca niet de echte clotted cream, zoals de Engelse het hebben bedoeld bijv. Rodda, geserveerd. Deze cream bestaat dan vaak uit slagroom en mascarpone en wordt dan geserveerd als clotted cream.

Inmiddels mogen wij klanten vanuit het gehele land ontvangen welke speciaal voor de Dutch clotted cream komen en ons producten weten te waarderen.

juni 2014, het EG label ontvangen.. we mogen nu ook aan derden verkopen.

 

Wij verkopen ook Scoontjes-mix, mix voor scones te bakken.

 

Heeft u vragen of opmerking over onze producten, laat het ons weten !